Egyéb hasznos cikkek

Gyerekzsúr a bölcsődében!

Minden csemete imádja a gyerekzsúrokat, azonban ezek megszervezése és lebonyolítása korántsem olyan egyszerű feladat. Még más szülők segítségével is igazi kihívás minden apróságra odafigyelni. A gyermek saját bölcsődéjében megrendezett születésnapi zsúr azonban számos olyan előnyt rejt magában, amelyeket érdemes fontolóra venni.

A helyszín kiválasztása mindig embert próbáló feladat elé állítja a szülőket. Maximálisan gyermekbarátnak kell lennie úgy, hogy könnyű legyen szemmel tartani minden csemetét. Gondoskodni kell a megfelelő szórakoztatásról, díszítésről és sok más egyébről is.

Ha nálunk tartja gyermeke születésnapi zsúrját a bölcsődében, azzal sok problémát egyszerre hidalhat át. A bölcsőde területét már ismerik a gyerekek, így otthonosan mozognak, nem feszélyezi őket az idegen környezet. Ráadásul szakképzett gyermek felügyelőink segítséget nyújtanak a kicsik szemmel tartásában is. Segítünk a meghívók elkészítésében és igény szerint érdekes, szórakoztató programokat is szervezünk.

Ha igazán jó hangulatú születésnapi zsúrt szeretne gyermekének, írassa be bölcsődénkbe és mi mindenben segítünk Önnek!

Miért fontos a nyelvtanulást minél előbb elkezdeni?

Manapság az idegen nyelvtanulás és nyelvhasználat elengedhetetlen bizonyos szakmákhoz. Bölcsődénk lehetőséget biztosít gyermekének, hogy már a már egész kicsi korában elkezdhesse a nyelvi fejlődést. Sokan nem tudják, de számos előnnyel bír, ha gyermekünk hamar elkezdi az idegen nyelvek megismerését.

Néhányan úgy gondolják, hogy a nyelvtanulást elég 6-7 évesen elkezdeni, mert akkor a legfogékonyabbak a gyerekek. Azonban a csöppségek már néhány hónapos korukban képesek megkülönböztetni a különféle nyelveket, így már ebben a korban érdemes elkezdeni a fejlesztést.

Ezzel olyan tudásalapot biztosítunk gyermekeinknek, amely által képesek lesznek az angol nyelvet akár anyanyelvi szinten elsajátítani. Ettől a gyermek nem lesz túlterhelt, hiszen teljesen természetes lesz számára mindkét nyelv használata.

Mivel a bölcsődében történő nyelvtanulást inkább játéknak élik meg, mint kényszernek, így egyszerűen fejleszthetik képességeiket. Mindez jó hatással van a csemeték kreativitására, valamint befogadóbbak lesznek az új dolgok iránt is.

Ha Ön is szeretné megalapozni gyermeke használható nyelvtudását, írassa be bölcsődénkbe!

A gyerektorna jótékony hatásai

Ön még nem hallott a gyerektornáról? Ha bölcsődénkbe íratja be gyermekét, nálunk ennek előnyeivel is számolhat.

Bölcsődénkben nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek fejlődésének biztosítására. Minden gyermek egyéni képességeit is figyelembe vesszük az oktatás és a játék során, így minden csöppség a saját tempójában haladhat és fedezheti fel az új dolgokat.

gyerektorna első lépése, hogy felkeltsük a kicsik érdeklődését az együtt mozgás iránt. A gyerektornanem csak a test fejlesztésére irányul, hanem a mentális képességek fokozására is.

Elsősorban segíti a gyermekek izmainak erősítését és a mozgékonyság, rugalmasság fejlődését. Ebben az ugrálás, szaladgálás és egyéb elemek segítenek. A mozgáskoordináció és egyensúlyérzék fejlesztése is jótékonyan hat a gyerektorna, ami ilyen kicsi korban rendkívül fontos.

Emellett a gyerekek megtanulják az egymásra odafigyelést, a közös játék élményét is. A gyerektorna támogatja a figyelem fejlődését és az új mozgásformákkal új képességekre is szert tehetnek a gyerekek.

Ha szeretné, hogy gyermeke játékosan fejlődjön mentálisan és fizikailag egyaránt, iratkozzanak be bölcsődénkbe még ma!

Ha Ön is szeretné megalapozni gyermeke használható nyelvtudását, írassa be bölcsődénkbe!

Mivel játszanak a gyerekek a bölcsődében?

Nálunk a gyermekek koruknak megfelelő fejlődésének támogatása kapja a főszerepet, melyet különféle játékos eszközökkel segítünk elő. Készségfejlesztő játékaink hatékony segítséget nyújtanak a gyermekek számára az óvodai felkészüléshez.

készségfejlesztő játékok különféle színes elemekből állnak, mert a gyermekek érdeklődését így tudják legegyszerűbben felkelteni. Ráadásul a játékok gazdag színvilágának köszönhetően a kicsik megtanulják megkülönböztetni egymástól a színeket.

Mivel a forma is fontos, számos olyan készségfejlesztő játék áll rendelkezésünkre, amely által a finommotoros képességek fejleszthetőek. Emellett a kockák, háromszögek és egyéb egyszerű geometriai formák a számukra kialakított lyukba való behelyezése javítja a térlátást. Fejleszti a gyermekek problémamegoldó képességét, adott esetben pedig a csapatmunkát is támogatja.

labdák és a hozzájuk hasonló készségfejlesztő játékok szintén javítják a térérzékelést, valamint segítik a mozgáskoordináció fejlődését is.

Ha szeretné, hogy gyermeke a bölcsődében mindent elsajátítson, amit az ő korában szükséges megtanulnia, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Milyen a jó magán bölcsőde?

A gyermek társasági és személyiség fejlődése szempontjából az első nagy lépés a bölcsőde intézményében történik. Azonban nagyon nehéz igényeinknek megfelelő állami bölcsődét találni, ezért manapság egyre többen döntenek a magán bölcsődék mellett. Ebből is lassan túlkínálat van, ezért itt is érdemes mérlegelni.

Íme néhány kérdés, amelynek megválaszolása segít megkönnyíteni a döntést:

– Szeretném, ha az udvar nyugodt lenne, biztonságos kültéri játékokkal lenne felszerelve és gyermekem életkori adottságainak megfelelnének az eszközök?

– Szeretném, ha gyermekem a bölcsődében egészséges, helyben főzött ételeket fogyasztana?

– Szeretném, ha gyermekem egészséges környezetben, tiszta levegőjű helyen tartózkodna a nap egy részében?

– Szeretném, ha gyermekemre elég figyelem jutna a bölcsődei foglalkozásokon?

– Szeretném, ha gyermekemet kellemes hangulat, hozzáértő és türelmes személyzet várná minden nap?

– Szeretném, ha sok egyéb téren is számíthatnék a bölcsőde segítségére?

Ha a kérdések közül legalább egyre igennel felelt, vegye fel velünk a kapcsolatot és írassa be hozzánk gyermekét!

Sótéglák a bölcsiben – Mert nekünk fontos gyermeke egészsége

Manapság egyre népszerűbbek a sószobák, sóbarlangok. Köztudott, hogy az emberi szervezet optimális működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű só bejuttatása. Azonban a sónak számos olyan jó tulajdonsága is ismert, amely csak mostanában kezd beépülni a köztudatba.

A sóterápia által a levegő tiszta és ásványi anyagokban bővelkedő lesz, amely a belélegzés által fejti ki jótékony hatását. Erősíti az immunrendszert, enyhíti a légúti megbetegedések, például asztma, allergia, gyulladások tüneteit is. Emellett rendkívül jó fertőtlenítő hatásának köszönhetően elpusztítja a levegőben és a szervezetben megtelepedő kórokozókat is.

A gyermekek egészségének szempontjából is fontos, hogy tiszta levegőjű környezetben töltsék el az időt. Célunk, hogy magán bölcsődénk növendékei egészségesek legyenek, ezért bölcsődénkben számos sótégla is helyet kapott.

Írassa be gyermekét XI. kerületi bölcsődénkbe és legyen csemetéje minden nap egészségesebb!

Zenés mozgás és tánc az egészséges fejlődésért

Nem is gondolnánk, mennyi mindenre készül fel az agy kisgyerekkorban, amit majd később iskolában és a felnőtt életben kell hasznosítani. Ha a kezdeti fázisban nem kísérjük figyelemmel gyermekünk kompetenciáinak alakulást és nem fordítunk elég időt a fejlesztésre, az iskolai években számos hátránnyal indulhat a gyermek.

zenés mozgások nem csupán szórakoztatóak a kicsiknek, de fejlesztik ritmusérzéküket is. Önfeledt szórakozás közben megtanulnak egymásra és egyszerre több felé figyelni a kicsik. A pörgés, forgás, ugrálás segíti a mozgáskoordináció fejlődését, a térirányok rögzítését és új mozdulatokat tanulnak lépésről lépésre. A gyerekek egyensúlyérzéke folyamatosan javul, izomzatuk erősödik a tornának és táncnakköszönhetően. A mozgás fajtája és egyes mozdulatok célirányosan a vázizomzat erősítésére irányulnak, melyekkel elkerülhetőek a később tartáshibák és betegségek. Minden pici a saját tempójában fejlődik játék közben, szinte észrevétlenül.

A gyerekek egészséges és helyes fizikai és mentális fejlődésére jótékony hatással vannak a zene és az arra végzett közösségi mozgásformák.

Ha szeretné, hogy gyermeke játékosan tanuljon és fejlődjön, keressen fel minket elérhetőségeinken!

A kreativitás fejlesztése

Sokat hallani, hogy mennyire fontos időben elkezdeni gyermekünk kreativitását fejleszteni, de hogy ez miért hasznos, azt kevesen tudják. Ha kisgyerekkorban megalapozunk bizonyos készségeket, azt a kicsi a későbbi élete folyamán továbbfejleszti és hasznosítja.

Amikor gyermekünk kreativitását igyekszünk fejleszteni, valójában gondolkodásmódját, a világra való rálátását és problémamegoldó készségét fejlesztjük. Ez egy kitűnő módszer arra, hogy csemeténk ne csak a rutinszerű dolgokat tudja felismerni és kezelni, hanem ha szükséges új megoldásokat találjon az adódó feladatokra, problémákra.

kreatív foglalkozások másik pozitív hatása az alkotás és teremtés élménye. A sikerélmény minden életszakaszban fontos annak érdekében, hogy az egészséges öntudat és helyes önértékelés kifejlődhessen. Lényeges, hogy a gyermek érezze, hogy ha ügyes volt, büszke lehet művére. Továbbá egyes kreatív feladatok fejlesztik többek között a kézügyességet, a finom mozgásokat, az érzékszerveket, esztétikai érzéket, és a fantáziát.

Bölcsődénkben számos foglalkozás keretein belül igyekszünk a kicsik kreatív készségeit fejleszteni, hogy a későbbi éveikben ennek is nagy hasznát vegyék, mint a számtalan egyéb ismeretnek, amit elsajátíthatnak nálunk.

Miért fontos a megfelelő udvar, játszókert a bölcsődében?

Minden gyerek szeret a friss levegőn játszani, és szükségük is van a futkározásra. A készségfejlesztés, tanulás vagy munka közben még a felnőttekre is jótékonyan hat a friss levegő és a mozgás.

Bölcsődénk játszókertje a kisgyermekek életkori sajátosságaihoz ideális játékokkal van felszerelve. Minden biztonsági előírásnak eleget tesznek, emellett a játszókert használata során folyamatos felügyelet alatt vannak a gyerekek a balesetek elkerülése végett, ezért teljes biztonsággal használhatják őket a kicsik.

játszókerti játék fontossága a társas kikapcsolódás, egymás és a csoportos tevékenységek megismerése. A különféle játékok segítik fejleszteni a koordinációs képességeket és élvezettel használják őket a kicsik.

Számunkra különösen fontos, hogy a gyerekek egészséges környezetben, mozgással és fejlesztő játékokkal töltsék a napot, hiszen itt kezdődik az egészséges élet felé terelés.

Ha Ön szeretné, hogy gyermeke már kicsi korában elsajátítsa az egészséges életmód alapjait, írassa be magán bölcsődénkbe!

Milyen képességeket fejlesztenek a kreatív foglalkozások a bölcsődében?

Nem csupán az aktív mozgás tudja jótékonyan befolyásolni a gyermekek képességeit. Az asztalnál végzett kreatív tevékenységek, az alkotás élménye is nagyban hozzájárul az egészséges fejlődéshez.

A hajtogatás, rajzolás, festés jól megdolgozzák a kreatív elmét. Ez azért igen hatékony, mert segít a gyermekeknek a koncentrációban, ezáltal könnyebben tudnak majd tanulni és fegyelmezettebbé válnak. A kreatív foglalkozásokon a gyerekeknek oda kell figyelniük arra, amit csinálnak, azért, hogy a végeredményt szépnek ítéljék. Ezzel az odafigyeléssel megismerkednek többek között az alkotás örömével is. Ez nem csupán a foglalkozás közben kíséri el őket, hiszen a kész dísz vagy ajándék magáért beszél. Az otthon és az egymástól való dicséret ösztönzőleg hat, miközben nő a gyermek önbizalma és magabiztossága is.

Így a bölcsődében nem csupán a finommotoros képességek és a fantázia fejlődik, hanem a lelki egyensúly is felépíthető.

Ha szeretné, hogy gyermeke olyan bölcsődébe járjon, ahol valóban törődnek a kicsikkel, írassa be csemetéjét hozzánk!

A boldog szülő-gyermek kapcsolatért

Napjainkban igen fontos szerepet kap a pszichológia. Egyre többen ismerik fel az ebben a tudományban rejlő lehetőségeket, mert rohanó világunkban sajnos nem mindig jut elegendő időnk arra, hogy tisztázzuk magunkban és másokkal problémáinkat.

gyermeknevelés sokak számára okoz olyan gondokat, melyeket nehéz egyedül megoldani, különösen fiatal, még tapasztalatlan szülők számára. Gyakran előfordul, hogy a gyermeknevelésben már jártas ismerősök adnak tanácsokat a szülőknek, ez azonban nem mindig bizonyul jó megoldásnak, hiszen számos egyedi befolyásoló tényező felmerülhet minden szülő-gyermek kapcsolatban. Ennek megfelelően érdemes szakember segítségét kérni, ha úgy érzi, nem boldogul a gyermeknevelés során felmerülő problémákkal.

Bölcsődénk szolgáltatásai között a pszichológiai tanácsadás is helyet kapott, annak érdekében, hogy minél több formában segíthessük a gyermekek egészséges fejlődését. Munkatársaink sokéves tapasztalatuknak köszönhetően szakszerű segítséget tudnak nyújtani a szülőknek a gyermeknevelésútvesztőiben.

Ha szeretné, hogy gyermeke olyan bölcsődébe járjon, ahol minden szempontból biztosított a fejlődése, írassa be hozzánk!

Időszakos gyermekfelügyelet

A szülők számára a gyermeknevelés a legfontosabb feladat, emellett azonban számos más tevékenységet is el kell látniuk a mindennapok során.

Számos szülő van abban a szerencsés helyzetben, hogy ha elintéznivalójuk akad, rövid időre rábízhatják a gyermeket a nagyszülőkre, szomszédokra, nagyobb testvérekre. Azonban nem mindenkinek van ilyen lehetősége, és így csupán két variáció marad, egyedül hagyja a gyermekét, vagy magával viszi. Egyik megoldás sem jó, hiszen ha egyedül marad a gyermek, az baleset forrása lehet, amennyiben viszont magával viszik a szülei például bevásárolni vagy elintézni valamit, a kicsi unatkozni fog, és akaratlanul hátráltatja szüleit.

Számunkra az a legfontosabb, hogy a gyermekek mindig biztonságban legyenek és jól érezzék magukat, ezért ennek érdekében, igény esetén időszakos gyermekfelügyeletet biztosítunk.

Ha szeretné biztonságban és jó kezek között tudni gyermekét, amíg ügyeit intézi, bátran forduljon hozzánk és vegye igénybe időszakos gyermekfelügyelet szolgáltatásunkat!

Neveljük környezettudatosságra gyermekeinket!

környezet védelme és a fenntartható fejlődés szerinti életmód egyre népszerűbb az egyes családok életében. Ez rendkívül fontos, hiszen csak tudatos életmóddal és a hulladékok szelektív felhasználásával érhetjük el, hogy bolygónk hosszabb életű legyen és a nem megújuló energiaforrásainkat megkíméljük a mindennapjainkban is.

A gyerekek jelentik a jövő nemzedékét, így már egészen fiatal korban érdemes elkezdeni a környezettudatosságra nevelést. A szelektív hulladékgyűjtésre való szoktatást bölcsődénkben játékos módszerekkel tanítjuk, így a környezet védelme a kicsik számára egy izgalmas kihívás. A gyerekek nálunk megtanulhatják a legpraktikusabb módszereket az otthoni szelektív hulladékgyűjtésre, megérthetik a környezetvédelem fontosságát. Magán bölcsődénkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyerekek megértsék, hogyan és miért kell elkülönítve gyűjteni és tárolni a hulladékokat.

Ha Ön is szeretné, hogy gyermeke már egészen kicsi korában megtanulja a környezet védelmének fontosságát és a szelektív hulladékgyűjtési módszereket, írassa be csemetéjét magán bölcsődénkbe!

Szeretné gyermekét gondos, hozzáértő kezekre bízni? Jó lenne, ha a kicsi napja úgy telne, hogy remekül érzi magát, mégis folyamatosan fejlődik? Akkor hozza el magán bölcsődénkbe, ahol a legnagyobb figyelemmel és szeretettel fogunk rá vigyázni!