Munkatársaink

Bölcsődénk munkatársai

Kurucz-Kováts Dóra, családi bölcsőde vezetője

Móni, Kitti, Janka, Zsófi, Laura, Vivien, Dorina, Saci néni kisgyermekgondozók

Mind a kilencen rendelkezünk a szükséges képesítésekkel.

Kurutz-Kováts Dóra a Züm-züm Bölcsi - angol-magyar Montessori családi bölcsőde vezetője

Kurucz-Kováts Dóra

családi bölcsőde vezetője

Kurucz-Kováts Dóra

családi bölcsőde vezetője

2009. családi napközi működtető

2013. kisgyermek nevelő, gondozó

2013. Montessori pedagógia, Montessori a legkisebbenknek
2014. GrandUp babamasszőr, gyermektorna oktató

2014. Szenzomotoros tréner, London

2017. Aromaterapeuta és speciális stresszcsökkentő terapeuta képesítés

2020. Gyermekjóga oktató

Egyéb:

1999- 2004. manager/consulting tanácsadó – egyetem
1998- 2002. pénzügyi menedzser – főiskola

Nyelvvizsgák: német, angol, holland

Első Gyermekem megszületése nagyon megváltoztatta az addigi értékrendemet. Nem találtam számára megfelelő bölcsődei intézményt, ezért döntöttem úgy, hogy létrehozok nemcsak részére, de hasonló problémákkal küszködő Szülők Gyermekei részére egy magánbölcsődét. Szívvel, lélekkel hoztuk létre így a “Züm-Züm Bölcsi” Angol-Magyar Montessori Családi Bölcsőde és Napközbeni Gyermekfelügyeletet. Örömmel tapasztalom, hogy a hozzánk járó Gyermekek jól érzik magukat, a Szülők elégedettek, hiszen látják a Gyermekük folyamatos fejlődését, ami kiegészül az angol nyelv elsajátításával, a korai fejlesztéssel, a Montessori módszerrel is. Nagyon fontosnak tartom, hogy minden gyermek a korának, fejlettségi szintjének megfelelő ellátásban részesüljön.

Finta Kitti

angolul-magyarul nevelő pedagógus

Finta Kitti

Tanulmányok

2020 – Kisgyermekgondozó,-nevelő, Gyermekpszichológiai konzulens képzés, BEST WORK Kft.

2017-2020 – Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Sport-és rekreációszervezés BA

2019 – Az ADHD-s gyermekek lehetőségeinek kibontatkoztatása, a befogadó korai nevelés

2019 – A gerincproblémák holisztikus szemléletű prevenciója és rehabilitációja, Balance Medical Fitness Akadémia

2019 – Funkcionális Tréner képzés, Weider Professional Fitness Trainer

 

Szakmai tapasztalat

2020- Züm-Züm Bölcsőde

2020- Kisdedóvó Alapítványi Magyar-Angol Bölcsőde

2019-2020 – Óvodai dajka, Zuglói Napraforgó Óvoda

 

Nyelvismeret: angol

 

A közösségi szolgálat keretein belül 16 éves koromban volt lehetőségem először óvodás gyermekekkel foglalkozni. Megérintett a lelki tisztaságuk, az a végtelen boldogság és szeretet, amit tőlük kaptam. Úgy gondolom ez az időszak alapozta meg a hivatástudatomat. A Sport-és rekreációszervezés tudományterületén a kisgyermekkor mozgásos, fizikai-szellemi-lelki fejlesztés és a pozitív, támogató pedagógia és pszichológia, mint nevelési módszer közti kapcsolatot kezdtem kutatni. Az önfejlesztés és tanulás a gyakorlati és szakmai tapasztalattal együtt nyer relevanciát, nagy mérföldkő és ajándék volt számomra, mikor elkezdhettem kisgyermekekkel foglalkozni. Szabadidőmben tudományos szakirodalmakat és szépirodalmi műveket olvasok, rendszeresen sportolok, kiskorom óta rajzolok. A szakmánk hivatás, végtelen szeretet, türelem, empátia és segítőkészség. Rengeteget tanulok nap, mint nap a gyerekektől, mind saját magammal mind velük kapcsolatban. Szeretetüket szeretettel, tudásom átadásával, vidámsággal és optimizmussal igyekszek viszonozni.

 

Horváth Mónika

angolul - magyarul nevelő pedagógus

Horváth Mónika

Tanulmányok:

2016 Családi Napközi működtetője
2019 OKJ Kisgyermekgondozó, – nevelő
Szakmai tapasztalat:
2002-től szakképzett Babysitter
2012-2020 a XI.kerületben családi bölcsödében kisgyermeknevelő
2020 Züm-Züm Bölcsi kisgyermeknevelő
A hivatásom a hobbym. Szabadidőmben is családoknál vigyázok gyerekekre. A szüleikkel is jó a kapcsolatom, tudásommal, tapasztalatommal segítem őket. A gyerekekkel töltött idő minden percét szeretem. Örülök, ha látom a mosolyukat és hallom a nevetésüket.

 

Palláné Lantos Vivien

angolul-magyarul nevelő pedagógus

Palláné Lantos Vivien

 

Tanulmányok:

 

2016 Kisgyermekgondozó – nevelő

 

Szakmai Tapasztalat:

2021 : Züm-Züm Bölcsi

2017-2020: Üdvhadsereg Fény Háza Családok Átmeneti Otthona

2018-2020: Palánta Báb Misszió-Szivárvány Bábcsoport

2016-2017: Tipegő Bölcsőde

 

A gyermekek iránti szeretetem vezetett abban, hogy kisgyermeknevelő legyek. Hamar rájöttem, már a tanulmányaim alatt, hogy nem elég a gyerekeket szeretni a napközbeni ellátásukhoz, nagyon fontos a szakmai tudás, de a szeretet az alapja, amire épülhet minden egyéb.

Az első munkahelyem egy budapesti bölcsi volt, ahol a szakmai gyakorlatomat is végeztem. Nagy öröm volt számomra elindítani az első csoportomat. Bele láttam a bölcsődei élet részleteibe, az iskolában megszerzett tudást a gyakorlatban is megtapasztalhattam illetve az integrált működés előnyeit és hátrányait is.

Az utam tovább vitt egy bántalmazott, súlyos krízisbe került Anyukákkal és gyermekeikkel foglalkozó átmeneti otthonba, ahol szakgondozói feladatokat láttam el. 0-18 éves korig foglalkoztam traumatizált gyermekekkel. Az élet sűrűjébe kerültem, ahogy betettem oda a lábamat. Nagyon szerettem, hogy zajlik az élet, mindig van történés, hogy cselekedetekkel tudok segíteni az arra szorulóknak. Emberileg és szakmailag is rengeteget fejlődtem, hitben is itt növekedtem a legtöbbet eddigi életem során.

A Palánta Bábcsoportjába csatlakoztam a Fény Házában folytatott munkám alatt. Ez önkéntes munka volt. Értelmi, testi fogyatékkal élő gyerekeknek és felnőtteknek, óvodásoknak, kisiskolásoknak tartottuk ezeket az előadásokat. Húsvétkor és Karácsonykor, az ünnepek kapcsán Jézus életéről játékos formában játszottuk el ezeket a fontos történeteket zenével, énekekkel, tánccal fűszerezve.

Itt a Züm-Züm bölcsiben nagy öröm nekem újra a legkisebb korosztállyal foglalkozni, újra és újra elcsodálkozom azon, hogy a pici gyerekek mennyire nyitottak, befogadóak, mennyire könnyen tanulnak, fogékonyak az új dolgokra.

Pedagógiám alapja a szeretet, türelem és következetesség.

Szabadidőmben szeretek a családommal lenni, barátaimmal lenni, túrázni, énekelni, sportolni, közösségbe járni, önkénteskedni (adománygyűjtésben, bábozásban, és ételcsomag osztásban segítek rendszeresen), olvasni, főzni.

Nagyon szeretem az állatokat és a természetet, fontos számomra a gyermekvédelem mellett a környezet- és állatvédelem is.

Javitás Janka

angolul-magyarul nevelő pedagógus

Javitás Janka

 

Tanulmányok:

2014- Debreceni Egyetem: csecsemő és kisgyermeknevelő

2016 – Pedagógiai asszisztens, dajka

Szakmai tapasztalat:

2015 – kisgyermeknevelő

Nyelvismeret: angol

Már óvodáskoromban tudtam, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Mindig is vonzott ez a pálya, talán azért, mert a családban többen választották hivatásként a pedagógiát.  A végső lökést az unokatestvérem születése hozta meg, akire sokat vigyáztam pici korában és itt döntöttem el, hogy kisgyermeknevelő leszek. Pedagógiai asszisztensként óvodában dolgoztam, a Debreceni Egyetemen végeztem csecsemő-és kisgyermeknevelő szakon. 2020. novemberétől dolgozom a Züm-Züm Bölcsiben kisgyermeknevelőként.  Szabadidőmben szeretek kirándulni, sütni-főzni, kreatívkodni. Munkám közben fontosnak tartom, hogy a játékos tanítás/nevelés során egy kiegyensúlyozott, szeretettel teli közeget biztosítsak a gyermekek számára.

Salánki Zsófia

angolul-magyarul nevelő pedagógus

Salánki Zsófia

 

Tanulmányok:

-2017-2019: Olasz-angol tanári szak

-2019-től: ELTE: csecsemő- és kisgyermeknevelő szak

-2019: Kerekítő mondókás móka módszertani képzés

 

Szakmai tapasztalat:

-2015-2019: gyerektáborok csoportvezetője

-2019: kisgyermeknevelő Budapest

-2020: kisgyermeknevelő Züm-Züm Bölcsi

 

Nyelvismeret:

angol, olasz

 

A tanári szak alatt rájöttem, hogy nem az iskolás korosztály az, akikkel én foglalkozni szeretnék, hanem a legkisebbek, a bölcsődések, mivel a nevelés ekkor kezdődik és én ebben szeretnék részt venni, az ő tanításuk, fejlesztésük részese kívánok lenni. Mivel ekkor el is kezdtem dolgozni egy bölcsődében, ez az érzés, hivatottság meg is tudott erősödni bennem és a tanulmányok hatására csak növekszik és mélyül.

Szabadidőmben is vigyázok gyermekekre, sokat éneklünk, zenélünk együtt. A gyermekek a közös időtöltésünk alatt ismerhették meg a magyar népdalokat, vagy másik kedvencemet, a Kalákát. Ezenkívül szeretem mozgással tölteni az időm (futás, jóga, túrázás), vagy épp a barátaimmal egy-egy nagy beszélgetés céljából, de egy jó könyv társasága is nagyon fel tud tölteni.

 

Dülk Laura

angolul-magyarul nevelő pedagógus

Dülk Laura

 

Tanulmányok:

2017-2019: Kisgyermekgondozó,-nevelő
Szakmai tapasztalat:
2021: Züm-Züm Bölcsi
2018-2019: önkormányzati bölcsőde
Azért választottam ezt a szakmát, mert 10 éves voltam, amikor megszületett a kishúgom. Ebben az időszakban rengeteget foglalkoztam vele, imádtam vele játszani és gondozni őt. Ekkor döntöttem el, hogy ezen a vonalon választok magamnak pályát. Már 16 éves korom óta foglalkozom gyermekekkel. Önkéntes gyermekszervezeteknél animátorkodtam 2012-től 2017-ig. Főként kreatív programok koordinálásában és kivitelezésében vettem részt. Tanulmányaim alatt 3 éves kor alatti gyermekekre vigyáztam szabadidőmben. Fontosnak tartom munkám során a zenés/mondókás tanulást és a kézügyesség fejlesztését. Amikor velük vagyok érzem az őszinte szeretetüket és vidámságukat, ez az ami miatt nap mint nap szeretettel látom el munkámat. Szabadidőmben főleg sütők/főzök, kirándulok és sportolok.

Salánki Zsófia

angolul-magyarul nevelő pedagógus

Saci néni