Munkatársaink

Bölcsődénk, napközbeni gyermekfelügyeletek munkatársai

Kurucz-Kováts Dóra, családi bölcsőde vezetője

Móni, Kitti, Janka, Zsófi, Vivien, Dorina, Ágota, Saci néni, Babi kisgyermekgondozók

Mind a tízen rendelkezünk a szükséges képesítésekkel.

Kurutz-Kováts Dóra a Züm-züm Bölcsi - angol-magyar Montessori családi bölcsőde vezetője

Kurucz-Kováts Dóra

családi bölcsőde vezetője

Kurucz-Kováts Dóra

családi bölcsőde vezetője

2009. családi napközi működtető

2013. kisgyermeknevelő,- gondozó

2013. Montessori pedagógia, Montessori a legkisebbenknek
2014. GrandUp babamasszőr, gyermektorna oktató

2014. Szenzomotoros tréner, London

2017. Aromaterapeuta és speciális stresszcsökkentő terapeuta képesítés

2020. Gyermekjóga oktató

2022. Anaphylaxia képzés -AKI

Egyéb:

1999- 2004. manager/consulting tanácsadó – egyetem
1998- 2002. pénzügyi menedzser – főiskola

Nyelvvizsgák: német, angol, holland

Első Gyermekem megszületése nagyon megváltoztatta az addigi értékrendemet. Nem találtam számára megfelelő bölcsődei intézményt, ezért döntöttem úgy, hogy létrehozok nemcsak részére, de hasonló problémákkal küszködő Szülők Gyermekei részére egy magánbölcsődét. Szívvel, lélekkel hoztuk létre így a “Züm-Züm Bölcsi” Angol-Magyar Montessori Családi Bölcsőde és Napközbeni Gyermekfelügyeletet. Örömmel tapasztalom, hogy a hozzánk járó Gyermekek jól érzik magukat, a Szülők elégedettek, hiszen látják a Gyermekük folyamatos fejlődését, ami kiegészül az angol nyelv elsajátításával, a korai fejlesztéssel, a Montessori módszerrel is. Nagyon fontosnak tartom, hogy minden gyermek a korának, fejlettségi szintjének megfelelő ellátásban részesüljön.

Finta Kitti - angolul-magyarul nevelő pedagógus - Züm-Züm Bölcsi - Angol-magyar Montessori családi bölcsőde XI. kerület

Finta Kitti

angolul-magyarul nevelő pedagógus

Finta Kitti

Tanulmányok

2020 – Kisgyermekgondozó,-nevelő, Gyermekpszichológiai konzulens képzés, BEST WORK Kft.

2017-2020 – Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Sport-és rekreációszervezés BA

2019 – Az ADHD-s gyermekek lehetőségeinek kibontatkoztatása, a befogadó korai nevelés

2019 – A gerincproblémák holisztikus szemléletű prevenciója és rehabilitációja, Balance Medical Fitness Akadémia

2019 – Funkcionális Tréner képzés, Weider Professional Fitness Trainer

 

Szakmai tapasztalat

2020- Züm-Züm Bölcsőde

2020- Kisdedóvó Alapítványi Magyar-Angol Bölcsőde

2019-2020 – Óvodai dajka, Zuglói Napraforgó Óvoda

 

Nyelvismeret: angol

 

A közösségi szolgálat keretein belül 16 éves koromban volt lehetőségem először óvodás gyermekekkel foglalkozni. Megérintett a lelki tisztaságuk, az a végtelen boldogság és szeretet, amit tőlük kaptam. Úgy gondolom ez az időszak alapozta meg a hivatástudatomat. A Sport-és rekreációszervezés tudományterületén a kisgyermekkor mozgásos, fizikai-szellemi-lelki fejlesztés és a pozitív, támogató pedagógia és pszichológia, mint nevelési módszer közti kapcsolatot kezdtem kutatni. Az önfejlesztés és tanulás a gyakorlati és szakmai tapasztalattal együtt nyer relevanciát, nagy mérföldkő és ajándék volt számomra, mikor elkezdhettem kisgyermekekkel foglalkozni. Szabadidőmben tudományos szakirodalmakat és szépirodalmi műveket olvasok, rendszeresen sportolok, kiskorom óta rajzolok. A szakmánk hivatás, végtelen szeretet, türelem, empátia és segítőkészség. Rengeteget tanulok nap, mint nap a gyerekektől, mind saját magammal mind velük kapcsolatban. Szeretetüket szeretettel, tudásom átadásával, vidámsággal és optimizmussal igyekszek viszonozni.

 

Horváth Mónika - angolul-magyarul nevelő pedagógus - Züm-Züm Bölcsi - Angol-magyar Montessori családi bölcsőde XI. kerület

Horváth Mónika

angolul - magyarul nevelő pedagógus

Horváth Mónika

Tanulmányok:

2016 Családi Napközi működtetője
2019 OKJ Kisgyermekgondozó, – nevelő
2022. Anaphylaxia képzés -AKI
Szakmai tapasztalat:
2002-től szakképzett Babysitter
2012-2020 a XI.kerületben családi bölcsödében kisgyermeknevelő
2020 Züm-Züm Bölcsi kisgyermeknevelő
A hivatásom a hobbym. Szabadidőmben is családoknál vigyázok gyerekekre. A szüleikkel is jó a kapcsolatom, tudásommal, tapasztalatommal segítem őket. A gyerekekkel töltött idő minden percét szeretem. Örülök, ha látom a mosolyukat és hallom a nevetésüket.

 

Javitás Janka - angolul-magyarul nevelő pedagógus - Züm-Züm Bölcsi - Angol-magyar Montessori családi bölcsőde XI. kerület

Javitás Janka

angolul-magyarul nevelő pedagógus

Javitás Janka

 

Tanulmányok:

2014- Debreceni Egyetem: csecsemő és kisgyermeknevelő

2016 – Pedagógiai asszisztens, dajka

2022. Anaphylaxia képzés -AKI

Szakmai tapasztalat:

2015 – kisgyermeknevelő

Nyelvismeret: angol

Már óvodáskoromban tudtam, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Mindig is vonzott ez a pálya, talán azért, mert a családban többen választották hivatásként a pedagógiát.  A végső lökést az unokatestvérem születése hozta meg, akire sokat vigyáztam pici korában és itt döntöttem el, hogy kisgyermeknevelő leszek. Pedagógiai asszisztensként óvodában dolgoztam, a Debreceni Egyetemen végeztem csecsemő-és kisgyermeknevelő szakon. 2020. novemberétől dolgozom a Züm-Züm Bölcsiben kisgyermeknevelőként.  Szabadidőmben szeretek kirándulni, sütni-főzni, kreatívkodni. Munkám közben fontosnak tartom, hogy a játékos tanítás/nevelés során egy kiegyensúlyozott, szeretettel teli közeget biztosítsak a gyermekek számára.

Salánki Zsófia - angolul-magyarul nevelő pedagógus - Züm-Züm Bölcsi - Angol-magyar Montessori családi bölcsőde XI. kerület

Salánki Zsófia

angolul-magyarul nevelő pedagógus

Salánki Zsófia

 

Tanulmányok:

-2017-2019: Olasz-angol tanári szak

-2019: ELTE: csecsemő- és kisgyermeknevelő szak

-2019: Kerekítő mondókás móka módszertani képzés

2022. Anaphylaxia képzés -AKI

2022: Gyermekjóga oktató

 

Szakmai tapasztalat:

-2015-2019: gyerektáborok csoportvezetője

-2019: kisgyermeknevelő Budapest

-2020: kisgyermeknevelő Züm-Züm Bölcsi

 

Nyelvismeret:

angol, olasz

 

A tanári szak alatt rájöttem, hogy nem az iskolás korosztály az, akikkel én foglalkozni szeretnék, hanem a legkisebbek, a bölcsődések, mivel a nevelés ekkor kezdődik és én ebben szeretnék részt venni, az ő tanításuk, fejlesztésük részese kívánok lenni. Mivel ekkor el is kezdtem dolgozni egy bölcsődében, ez az érzés, hivatottság meg is tudott erősödni bennem és a tanulmányok hatására csak növekszik és mélyül.

Szabadidőmben is vigyázok gyermekekre, sokat éneklünk, zenélünk együtt. A gyermekek a közös időtöltésünk alatt ismerhették meg a magyar népdalokat, vagy másik kedvencemet, a Kalákát. Ezenkívül szeretem mozgással tölteni az időm (futás, jóga, túrázás), vagy épp a barátaimmal egy-egy nagy beszélgetés céljából, de egy jó könyv társasága is nagyon fel tud tölteni.

 

Puskás Dorina

angolul-magyarul nevelő pedagógus

Puskás Dorina

Tanulmányok:

2019-től ELTE csecsemő- és kisgyermeknevelő  szak

2022. Anaphylaxia képzés -AKI

Szakmai tapasztalat:

2006-2011: Palánta Báb misszió

2021: kisgyermeknevelő

Körülbelül 10 éves voltam, amikor a Palánta misszió pécsi babcsoportja megalakult. Anyukámmal és két testvéremmel 5 éven keresztül önkénteskedtünk a bábcsoportban. Iskolákba, óvodákba, rendezvényekre vittünk különböző keresztény témájú bábelőadásokat. Sokszor ezen felül játszóházakat, kézműves foglalkozásokat is szerveztünk a gyerekeknek. Mindig nagy örömmel mentem ezekre az alkalmakra és azt gondolom, hogy az itt végzett munka is hatással volt a későbbi pályaválasztásomra.  Később rendszeresen vigyáztam barátnőm unokahúgára és a szüleim keresztlányára. 2016-tól 3 évet Angliában éltem a családommal. 2018-ban nővérem kislánya is itt született, azonban egy szülés körüli komplikáció miatt sérülten jött a világra. Az első évben az ő ellátásában napi szinten részt vettem, nagyon szoros kapcsolat alakult ki köztünk. A vele eltöltött idő és az ellátásában való részvétel is nagyban befolyásolta azt, hogy ezt a hivatást szeretném választani. 2019-ben költöztem haza és kezdtem el az egyetemi tanulmányaimat, majd  2021 szeptemberében csatlakoztam a bölcsőde csapatához. Ez az első munkahelyem kisgyermeknevelőként. Boldoggá tesz, hogy gyerekekkel foglalkozhatok. Nagyon sok szeretetet kapok tőlük. Célom, hogy tudásommal és szeretetteljes odafigyeléssel a legtöbbet tegyem értük a bölcsődés éveik alatt.

 

Pogácsás Ágota

angolul-magyarul nevelő pedagógus

Pogácsás Ágota

Tanulmányok:

2022. Anaphylaxia képzés -AKI
2016 – kisgyermekgondozó, – nevelő
2012 – családi napközi működtetői
2006 – 2011.ELTE – TÁTK szociális munkás
2003 – Angol C típusú középfokú nyelvvizsga

Szakmai tapasztalat:

2022- Züm-Züm Bölcsi

2012 – 2017.Gyermekvár Családi Napközi kisgyermeknevelő

2003 Anglia au-pair

Ha azt kérdezik tőlem, miért ezt a szakmát választottam, úgy szoktam összefoglalni: Erre a pályára az élet jelölt ki engem.

Kacskaringós út vezetett a Züm Züm Angol – Magyar Családi Bölcsődébe.

A kisgyermeknevelés 16 éves koromban talált rám. Akkor született meg a legkisebb testvérem és a vele való foglalkozás elindított az Úton.

A korai tapasztalatokon fellelkesülve vágtam neki Angliának és az au-pairkedésnek. 1 év kint lét után, az angliai tapasztalatoknak köszönhettem, hogy az egyetemi tanulmányaimra való felkészülés mellett egy magánbölcsődében dolgozhassam.

A tanulmányaim során, zsebpénz kiegészítésként babysitterkedést vállaltam, majd a diploma megszerzése után világossá vált számomra, hogy a felnőttek segítése helyett az én utam a gyermekekhez vezet.

A sok – sok tapasztalat után kitérőt tettem a vendéglátás területén. Régi vágyam teljesült így.

2022-ben döntöttem úgy, hogy visszatérek a kisgyermekneveléshez.

Nagyon hálás vagyok az életnek, hogy találkoztam Dórival, Mónival, Dorinával, Zsófival és Jankával és csatlakozhattam csapatukhoz.

Szabadidőmben imádok sportolni, természet közelben kikapcsolódni, új élményeket kipróbálni, új helyeket felfedezni.

 

Saci néni, Babi